Sposób przygotowania:
Torcik w pomarańczach
Oddzielamy zółtka od białek. Żółtka ucieramy. białka ubijamy z 1/3 szk. cukru. Pianę z białek wymieszaj z utartymi żółtkami. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. mieszamy. Przelewamy do tortownicy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25 min. w temp. 175 st. ostudzamy. Żelatynę namoczamy i rozpuszczamy. Pomarańcze sparzamy i 3 obieramy, dzielimy na cząstki. Jogurt mieszamy z resztą cukru. Dodajemy żelatynę i cząstki pomarańczy (kilka odkładamy do dekoracji ). wlewamy na biszkopt. Resztę pomarańczytniemy na w plasterki. Gotujemy któtko w soku, wyjmujemy, w Gorącym płynie rozpuszczamy galaretkę, kiedy zacznie tężeć,dolewamy wino i wylewamy na tort, schładzamy 5 godz. Plasterki pomaranczysmarujemy konfiturą. Dekorujemynimi torcik. Możemy też zrobić rozetki z bitej śmietany i układamy na nich odłożone owoce. - Smacznego -