Sposób przygotowania:
Torcik z ananasem i kaszą manną
Krem: kaszę zalać zimnym mlekiem. Odstawić na 10 minut. Następnie gotować na małym ogniu około 15-20 minut często mieszając. Ostudzić.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Do masła dodawać po łyżce ugotowaną kaszę. Miksować, aż masa będzie jednorodna.
Małą tortownicą wyłożyć folią spożywczą. Na spód wyłożyć krem, wyrównać nożem powierzchnię.
Galaretki przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.
Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, ułożyć na kremie z kaszy, zalać tężejącymi galaretkami.
Ciasto wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Przed podaniem torcik udekorować bitą śmietaną i tartą czekoladą.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Do masła dodawać po łyżce ugotowaną kaszę. Miksować, aż masa będzie jednorodna.
Małą tortownicą wyłożyć folią spożywczą. Na spód wyłożyć krem, wyrównać nożem powierzchnię.
Galaretki przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.
Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, ułożyć na kremie z kaszy, zalać tężejącymi galaretkami.
Ciasto wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Przed podaniem torcik udekorować bitą śmietaną i tartą czekoladą.