Sposób przygotowania:
Torcik z bezami
Białka ubić, dodać cukier, natępnie żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, wylać na tortownicę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką, piec ok. 30 min. w temp. 160-180 C. Po wystygnięciu przekroić na poł. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, na końcu dodając kakao, piec ok. 15 min.W szklance soku rozprowadzić budynie, resztę soku zagotować z dodatkiem cukru, wlac mieszankę i ugotować budyń.Zmiksować kremy.Na część jasnego biszkoptu nałożyć krem toffi, przykryć kakaowym biszkoptem, wyłożyć ciepły budyń, wstawić na chwilę do chłodu, przykryć drugą częścią jasnego biszkoptu, posmarować kremem ajerkoniakowym, udekorować boki wiórkami, a wierzch galaretkami, bezami i perełkami. Schłodzić.