Sposób przygotowania:
Torcik z bitą śmietaną
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno ,pod koniec dodając cukier. Następnie łączymy je z żółtkami i mąką pszenna wsypując ja po łyżce do masy. Gotowe ciasto przelewamy do formy - tortownicy o średnicy 26 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 - 20 minut. Studzimy i kroimy na dwa blaty. Skrapiamy przegotowaną wodą . MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dosypujemy zawartość gotowej masy śmietanowej. Na jeden blat biszkopta wykładamy połowę masy , układamy plastry truskawek. Przykrywamy reszta masa . Nakładamy drugi blat biszkopta. Masa z galaretka . Ubijamy śmietanę dosypując cukier puder. Galaretkę rozpuszczamy chwile wcześniej w 150 ml wody i już lekko tężejąca dodajemy do śmietany. Na blacie biszkopta układamy połówki średnich truskawek i zalewamy masą z galaretek już lekko tężejąca . Blaty biszkopta układałam w formie by masy nabrały odpowiedniego kształtu.i dobrze zastygły.