Sposób przygotowania:
Torcik z delicjami
Białka ubijamy i miksując dodajemy porcjami cukier i 3żółtka.Pozostałe składniki ciasta mieszamy i dodajemy do ubitej piany,delikatnie mieszamy.Tortownicę wykładamy pergaminem,ciesto dzielimy na 3 części i pieczemy placki każdy ok.30min.w 200"C.Krem;Sok z brzoskwiń dopełniamy wodą do 1\2litra i gotujemy z cukrem.Budynie rozprowadzamy w 3\4szkl.wody,dodajemy mąkę,żółtka i miksujemy,wlewamy do gotującego się soku,mieszamy,zagotowujemy i studzimy.Masło ucieramy i miksując stopniowo dodajemy budyń.Na pierwszym placku rozsmarowujemy część kremu,układamy lekko nasączone delicje,przykrywamy drugim plackiem,czynność powtarzamy,przykrywamy trzecim plackiem.Wierzch i boki tortu smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy.