Sposób przygotowania:
Torcik z mandarynkami
Tortownicę o średnicy 21 wysmarować masłem. Dno i boki wykleić oddzielnymi kawałkami papieru do pieczenia. Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem, wsypać do tortownicy i ugnieść równą warstwą na jej dnie. Odstawić do lodówki. Mascarpone zmiksować z cukrem, a następnie z ubitą na sztywno dobrze schłodzoną kremówką. Żelatynę rozpuścić w około 1/3-1/2 szklanki wrzącej wody. Wąską strużką, nie przerywając miksowania, dodać do masy śmietanowo-serowej. Masę wyłożyć na spód z herbatników, wyrównać, odstawić do lodówki. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 i 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Mandarynki obrać ze skórki, pokroić w plasterki lub podzielić na cząstki i rozłożyć na masie serowej. Zalać tężejącą galaretką.
zbysiowa
2milutka
to ja też..:D
monikaT83
edytaha
monikaT83
edytaha
Świetnie! Zapraszam Monisiu :)