Sposób przygotowania:
Tort cappucino z mandarynkami
Ciasto: Masło i cukier ubić z dodatkiem soli i skórki pomarańczowej na puszystą masę .Następnie pojedynczo cały czas ubijając dodawać jajka.Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ciasta małymi porcjami na przemian z mlekiem.
Ciasto wyłożyć tortownicy o śr 27 cm wysmarowanej tłuszczem lub wyłozonej papierem pergaminowym i piec 35 minut w temp 175*c
Nadzienie: Mandarynki osaczyć na sitku z zalewy,sok zachować,schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i zagęstnikiem do śmietany na sztywną masę pod koniec dodając kawę cappucino.
Przełożenie: Wystudzony spód nasączyć połową soku z mandarynek i wyłozyć masę cappucino i fantazyjnie uformować ,brzeg i srodek tortu udekorować mandarynkami.
Torebkę foliową napełnić plynną gorzką czekoladą ,po obcięciu rogu wyciskać na owoce cienkie czekoladowe esy floresy.
Tort na koniec przybrać zielonymi listkami swieżej melisy,schłodzić w lodówce . Smacznego!
Ciasto wyłożyć tortownicy o śr 27 cm wysmarowanej tłuszczem lub wyłozonej papierem pergaminowym i piec 35 minut w temp 175*c
Nadzienie: Mandarynki osaczyć na sitku z zalewy,sok zachować,schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i zagęstnikiem do śmietany na sztywną masę pod koniec dodając kawę cappucino.
Przełożenie: Wystudzony spód nasączyć połową soku z mandarynek i wyłozyć masę cappucino i fantazyjnie uformować ,brzeg i srodek tortu udekorować mandarynkami.
Torebkę foliową napełnić plynną gorzką czekoladą ,po obcięciu rogu wyciskać na owoce cienkie czekoladowe esy floresy.
Tort na koniec przybrać zielonymi listkami swieżej melisy,schłodzić w lodówce . Smacznego!
edytaha
Agatko, STO LAT dla Ciebie i Twojego Męża :)
2milutka
zewa
Wszystkiego najlepszego na dalsze wspólne lata dla Ciebie i Męża :)
2milutka
Ewciu dziękuję za życzenia:)
Cukiereczek13
zbysiowa
2milutka
kołczu
2milutka
Robercie dziekuję:)
mysza75
mysza75
2milutka
:) Dzięki Madziu ...torta już nie ma:(