Sposób przygotowania:
Torcik z masą truskawkowo-rabarbarową
Ciasto : Czekoladę drobno posiekać, białka jajek ubić z odrobiną soli na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać do białej bezy dodać żółtka i delikatnie wymieszać na koniec połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przed wlaniem ciasta do okrągłej tortownicy (25cm średnicy) dodać posiekaną czekoladę. Piec około 10 min w temp. 180 st. Masa rabarbarowa : Rabarbar obrać z cienkiej błonki i pokroić oraz zasypać cukrem i szczyptą soli, następnie odstawić do puszczenia soku. Kiedy rabarbar puści sok to postawić na małym na palniku i rozgotować, dodać galaretkę rozpuszczoną w 2 szklankach wody i truskawki, masę odstawiamy do zgęstnienia. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowy i śmietan fiksem. Po upieczeniu ciasto nasączamy winem , smarujemy prawie zastygniętą masą truskawkowo-rabarbarową, odstawiamy do lodówki i po zastygnięciu smarujemy bitą śmietaną oraz dowolnie dekorujemy.