lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Torcik z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Torcik owocowy z mascarpone

Torcik z mascarpone

Składniki:

Torcik z mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Torcik z mascarpone
Żółtka jaja utrzyj z sokiem z cytryny,cukrem i skórką cytrynową.Dodaj do żółtek pianę ubitą z białek oraz dwa rodzaje mąki.Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.Piecz 180-30 min,ostudź. Oczyść i umyj jagody,1/2 jagód zmiksuj z mascarpone i cukrem.Ubij kremówkę z cukrem waniliowym i śmietan-fixem,dodaj do kremówki żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody oraz pozostałe jagody .Biszkopt przekrój na pół,posmaruj kremem z mascarpone i złóż.Jego wierzch i boki posmaruj kremówką z jagodami i wstaw do lodówki na parę godzin.