Sposób przygotowania:
torcik z mojej kuchni :)
Białka ubiłam następnie żółtka z cukrem połączyłam bardzo delikatnie połączyłam białko z żółtkiem następnie dodałam proszek do pieczenia z mąką i delikatnie mieszałam wylałam do tortownicy i piekłam 25-30 minut na termoobiegu w 150 topniach .Wyrósł pięknie .
Biszkopt po upieczeniu i lekkim ostudzeniu przecięłam na 3 krążki następnie robiłam masę
Budynie gotujemy na wodzie dodajemy cukier ugotowany ściągamy z ognia wsypujemy galaretkę cytrynowa oraz dodajemy sok z cytryny luk kwasek i miksujemy do rozpuszczenia galaretki następnie po ostudzeniu budyniu robimy masę dodajemy 120 gram mała i miksujemy aż powstanie masa. na spód idzie pierwsza maa cytrynowa dzielimy ja na pół bo musi starczyć na górę
przekładamy drugim biszkoptem i kładziemy masę z bitej śmietany na ,to 3 krążek i masa cytrynowa. przyozdobiłam mandarynkami torcik wyszedł bardzo smaczny.
Biszkopt po upieczeniu i lekkim ostudzeniu przecięłam na 3 krążki następnie robiłam masę
Budynie gotujemy na wodzie dodajemy cukier ugotowany ściągamy z ognia wsypujemy galaretkę cytrynowa oraz dodajemy sok z cytryny luk kwasek i miksujemy do rozpuszczenia galaretki następnie po ostudzeniu budyniu robimy masę dodajemy 120 gram mała i miksujemy aż powstanie masa. na spód idzie pierwsza maa cytrynowa dzielimy ja na pół bo musi starczyć na górę
przekładamy drugim biszkoptem i kładziemy masę z bitej śmietany na ,to 3 krążek i masa cytrynowa. przyozdobiłam mandarynkami torcik wyszedł bardzo smaczny.