Sposób przygotowania:
Torcik z okrągłymi biszkopcikami, bez pieczenia
Zaletą tego tortu jest to że samo może go przygotować nawet dziecko oraz ktoś kto nigdy nie nie przygotowywał żadnych ale to żadnych słodkości. Taki torcik robi się bardzo łatwo i przyjemnie. Potrzebujemy około dwóch paczek okrągłych biszkopcików, krem kakaowy z paczki oraz krem cytrynowy z paczki, mleko do ubijania kremów, gorzką czekoladę, kilka kropli aromatu rumowego, dżem z czarnej porzeczki oraz wiśniowy z całymi owocami. Kremy robimy według przepisu na opakowaniach, ubijamy z mlekiem i miękką margaryną albo masłem, ja dodaję jeszcze troszkę kakao do kremu kakaowego, żeby był ciemniejszy i kilka kropli ulubionego aromatu, do kakaowego świetnie pasuje aromat rumowy. Biszkopciki układamy na talerzu, na nie nakładamy dżem porzeczkowy na niego krem kakaowy, układamy drugą warstwę biszkoptów, na nie dżem porzeczkowy kilkanaście wiśni, na to krem i kolejną warstwę biszkoptów. Teraz dekorujemy kremem cytrynowym na środek polewamy rozpuszczoną czekoladę z kilkoma kroplami aromatu rumowego. Po bokach posypujemy wiórkami kokosowymi albo kolorowymi. I taki torcik może już zostać. Ja udekorowałam dodatkowo cały środek kremem cytrynowym. Wielkość torcika można regulować, może być mniejszy a może większy, ustalamy sami w zależności ile damy biszkoptów oraz kremu. w zależności od ilości oczekiwanych gości. Torcik prosty ale prezentuje się pięknie, można go podać na Święta i inne różne okazje na przykład na przyjęcia, urodziny. Smacznego kochani, życzę Wam miłej zabawy przy robieniu słodkości.