Sposób przygotowania:
Torcik z procentem
Białka ubić na sztywno, po trochę dodając pod koniec ubijania cukier, żółtka i skórkę z cytryny, a następnie dodać make z proszkiem i ciasto dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po wystudzeniu wyjąc z formy i przekroić na 3 części. Make rozprowadzić 4 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z wanilia, dodać mleko z maka , zagotować. Żółtka ubić z cukrem, wlać do nich budyń. Całość podgrzewać na ogniu aż zgęstnieje , ciągle mieszając. Masło utrzeć i nadal ucierając dodawać po trochu przestudzony sos jajeczno-mleczny. Krążki biszkoptu nasączyć ponczem, przełożyć kremem i pokrojonymi w kostkę pomarańczami. Wierzch i boki posmarować pozostałym kremem. Torcik udekorować cząstkami mandarynki.