madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Torcik z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto wystarcza do popołudniowej kawki, tak szybko znika.

Torcik  z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Torcik z truskawkami
Biszkopt Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier oaz cukier waniliowy. Do ubitej piany dodajemy żółtka, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem. Całość przelewamy do formy do tart wysmarowanej tłuszczem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 20 min. Po upieczeniu odwracamy foremkę i układamy biszkopta na talerzu. Masa: Margarynę ucieramy na puszysty krem razem z cukrem. Mleko rozlewamy na pół, jedną część gotujemy a w drugiej rozmieszamy mąkę i budyń, a następnie wlewamy na gotujące mleko. Powstały budyń studzimy i ucieramy z margaryną. Gotowy krem układamy na wierzchu ciasta. Wierzch. Owoce myjemy i pozbawiamy szypułek, następnie układamy na cieście. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i gdy zacznie gęstnieć pokrywamy owoce. Pozostawiamy do całkowitego zgęstnienia.
Torcik  z truskawkami
Ciasto biszkoptowe wlewamy do formy do tart
Torcik  z truskawkami
Upieczone ciasto wyciągamy z formy i układamy na talerzu
Torcik  z truskawkami
Gotową masę budyniową rozsmarowujemy na cieście
Torcik  z truskawkami
Na masie układamy umyte i pozbawione szypułek truskawki

Tagi:

biszkopt