Sposób przygotowania:
Torcik z truskawkami
Biszkopt Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier oaz cukier waniliowy. Do ubitej piany dodajemy żółtka, a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem. Całość przelewamy do formy do tart wysmarowanej tłuszczem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 20 min. Po upieczeniu odwracamy foremkę i układamy biszkopta na talerzu. Masa: Margarynę ucieramy na puszysty krem razem z cukrem. Mleko rozlewamy na pół, jedną część gotujemy a w drugiej rozmieszamy mąkę i budyń, a następnie wlewamy na gotujące mleko. Powstały budyń studzimy i ucieramy z margaryną. Gotowy krem układamy na wierzchu ciasta. Wierzch. Owoce myjemy i pozbawiamy szypułek, następnie układamy na cieście. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i gdy zacznie gęstnieć pokrywamy owoce. Pozostawiamy do całkowitego zgęstnienia.