Sposób przygotowania:
Tort ambasador 3
Ubij jajka z cukrem, wsyp mąkę, proszek i kisiel dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto wylej do tortownicy i upiecz przez 40 min. Żółtka utrzyj z proszkiem budyniowym i 5 łyżkami mleka, resztę mleka zagotuj, na gotujące mleko powoli wlewaj masę jajeczną, lekko zagotuj ciągle mieszając. Odstaw do wystygnięcia. Ostudzoną masę zmiksuj z masłem i podziel na 2 części do jednej dodaj kakao z połową startej czekolady, do drugiej odsączone i pokrojone w kosteczkę brzoskwinie. Zimny biszkopt przekrój na 3 płaty, każdy nasącz syropem z brzoskwiń i przekładaj kremami.Wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie udekoruj tort kawałkami brzoskwiń a boki posmaruj rozpuszczoną resztą czekolady.
marietta