Sposób przygotowania:
Tort ananasowo-kokosowy
1.w piekarniku nagrzanym do 17O-I8ODC.
2.SyropPrzygotować biszkopt: ubić na sztywno pianę z białek, a następnie
dodawać stopniowo cukier i żółtka. Do rnasy jajecznej dodawać prze¬
siana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie
wymieszać i przelać do posmarowanej KASIĄ tortownicy. Piec około
50-40 min. z ananasów uzupełnić wodą do 1/2 I i ugotować na nim
budyń. KASIĘ utrzeć na pianę i dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Na koniec wsypać pokrojone w drobną kostkę ananasy i wymieszać.
3.Przygotować blat kokosów}-; ubić na sztywno pianę z białek, dodać
cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C,
Piec ok. 15 min,
4.Przygotować polewę czekoladową: wszystkie składniki, z wyjątkiem
tabliczki czekolad}', stopić na małym ogniu. Dodać rozpuszczoną na
parze czekoladę i od razu rozsmarować polewę na blacie kokosowym.
Nabiszkopcierozsmarowaćmasęananasową,nakryć blatem
kokosowym.
2.SyropPrzygotować biszkopt: ubić na sztywno pianę z białek, a następnie
dodawać stopniowo cukier i żółtka. Do rnasy jajecznej dodawać prze¬
siana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie
wymieszać i przelać do posmarowanej KASIĄ tortownicy. Piec około
50-40 min. z ananasów uzupełnić wodą do 1/2 I i ugotować na nim
budyń. KASIĘ utrzeć na pianę i dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Na koniec wsypać pokrojone w drobną kostkę ananasy i wymieszać.
3.Przygotować blat kokosów}-; ubić na sztywno pianę z białek, dodać
cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C,
Piec ok. 15 min,
4.Przygotować polewę czekoladową: wszystkie składniki, z wyjątkiem
tabliczki czekolad}', stopić na małym ogniu. Dodać rozpuszczoną na
parze czekoladę i od razu rozsmarować polewę na blacie kokosowym.
Nabiszkopcierozsmarowaćmasęananasową,nakryć blatem
kokosowym.