Sposób przygotowania:
Tort ananasowy
Z podanych składników na biszkopt zrobić ciasto i upiec biszkopt w tortownicy o śr . 26 cm.Ostudzony przekroić na 4 krążki.Ananasy pokroić na małe kawałki i razem z syropem wlać do rondla,zmiksować i doprowadzić do wrzenia.Do gorącej masy wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.Odstawić w chłodne miejsce do prawie całkowitego stężenia.Jajka z cukrem ubić na parze na puszystą masę.Margarynę z masłem spienić mikserem i stopniowo dodawać ostudzoną masę jajeczną.Cały czas miksując dodać do smaku sok z cytryn.Biszkopty przekładać biszkopt- krem-masa ananasowa-krem-biszkopt-krem i tak dalej.Wierzch tortu udekorować resztą kremu i masy ananasowej, a boki okruchami biszkopta wymieszanymi z płatkami czekolady.Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
marietta
batyde
Smakowita
Ja zawsze czekam (a to trochę trwa), aż galaretka zacznie mocno tężeć .Mi zawsze wychodzi ,może do zamrażalnika zimną włóż i to przyspieszy proces tężenia. Krem też najlepiej włóż do lodówki aby był zwarty.Pozdrawiam.