Sposób przygotowania:
tort bananowy
Upiec biszkopt z 5 jajek.
Krem bananowy:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku ucierać 0,5 kg bananów zmiksować lub przetrzeć przez sitko i dodać do masy.
Rozpuścić 1 galaretkę w 1/2 szkl wody, ścinającą się dodać do masy i utrzeć. Włożyć na biszkopt i wsadzić na chwilę do lodówki.
Drugą połowę bananów 0,5 kg pokroić w talarki i poukładać na wierzch masy.
Na to wszystko zalać 2 galaretki.
Nastepnie ubic 3 bialka z 3 lyzkami cukru. galaretke rozuscic w 1 szklance wody i zalac na placka. Calosc posypac czekolada.
Krem bananowy:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku ucierać 0,5 kg bananów zmiksować lub przetrzeć przez sitko i dodać do masy.
Rozpuścić 1 galaretkę w 1/2 szkl wody, ścinającą się dodać do masy i utrzeć. Włożyć na biszkopt i wsadzić na chwilę do lodówki.
Drugą połowę bananów 0,5 kg pokroić w talarki i poukładać na wierzch masy.
Na to wszystko zalać 2 galaretki.
Nastepnie ubic 3 bialka z 3 lyzkami cukru. galaretke rozuscic w 1 szklance wody i zalac na placka. Calosc posypac czekolada.