Sposób przygotowania:
Tort bez pieczenia
Jedną galaretkę rozpuścić w połowie wody, wlać do tortownicy z falistym dnem, ułożyć cząstki gruszek, schłodzić. Żelatynę połączyć z serkiem, ułożyć na galaretce.
Włożyć biszkopty i pokrojone kawałki obranych 2 gruszek. Pozostałe gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne, rozgotować, do gorącego musu wsypać drugą galaretkę.
Na masie serowej ułożyć warstwę musu z gruszek, na nim całe biszkopty, wstawić do lodówki, wyjąć kiedy zupełnie zastygnie.
Włożyć biszkopty i pokrojone kawałki obranych 2 gruszek. Pozostałe gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne, rozgotować, do gorącego musu wsypać drugą galaretkę.
Na masie serowej ułożyć warstwę musu z gruszek, na nim całe biszkopty, wstawić do lodówki, wyjąć kiedy zupełnie zastygnie.
Gość
Gość