Sposób przygotowania:
Ciasto z ciecierzycy z rabarbarem i kokosem
Dwie puszki ciecierzycy otwieramy, płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy na sitku. Przekładamy do miski i wbijamy cztery jajka. Dodajemy pięć dużych łyżek wiórków kokosowych.
Wlewamy olejek waniliowy i trzy duże łyżki płynnego miodu. Dodajemy dwie łyżki cukru trzcinowego, dwie łyżeczki proszku do pieczenia oraz sok z jednej cytryny.
Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec dodajemy trzy łyżki mąki owsianej i jedną dużą łyżkę otrąb pszennych i jeszcze chwilę miksujemy.
Przelewamy do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną.
ciasNa wierzch posypujemy około szklanki drobno pokrojonego rabarbaru, który wduszamy w ciasto. Pieczemy ok. 50 min do 1 godz.
Wlewamy olejek waniliowy i trzy duże łyżki płynnego miodu. Dodajemy dwie łyżki cukru trzcinowego, dwie łyżeczki proszku do pieczenia oraz sok z jednej cytryny.
Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec dodajemy trzy łyżki mąki owsianej i jedną dużą łyżkę otrąb pszennych i jeszcze chwilę miksujemy.
Przelewamy do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną.
ciasNa wierzch posypujemy około szklanki drobno pokrojonego rabarbaru, który wduszamy w ciasto. Pieczemy ok. 50 min do 1 godz.