Sposób przygotowania:
Puch śnieżny - ciasto
Na dno blaszki średniej 25 x 26 ułożyć ciastka herbatniki, galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku i wystudzić.
Śmietany śnieżki w proszku ubić z zimnym mlekiem i cukrem, dodać zmielony ser z wiaderka. Miksować aby składniki się dodrze połączyły, wlewać powoli tężejącą , zimną galaretkę. Miksować aż masą się połączy ładnie i wylać na ułożone w blaszce herbatniki. Włożyć do lodówki aby masa stężała na kilka godzin.
Na patelni roztopić masło z cukrem i dodać wiórki kokosowe, podsmażyć mieszając do momentu aż wiórki się zrumienią. Ostudzonymi posypać po wierzchu ciasta i pozostawić w lodówce na noc.
Śmietany śnieżki w proszku ubić z zimnym mlekiem i cukrem, dodać zmielony ser z wiaderka. Miksować aby składniki się dodrze połączyły, wlewać powoli tężejącą , zimną galaretkę. Miksować aż masą się połączy ładnie i wylać na ułożone w blaszce herbatniki. Włożyć do lodówki aby masa stężała na kilka godzin.
Na patelni roztopić masło z cukrem i dodać wiórki kokosowe, podsmażyć mieszając do momentu aż wiórki się zrumienią. Ostudzonymi posypać po wierzchu ciasta i pozostawić w lodówce na noc.