Sposób przygotowania:
Tort boisko
Biszkopt:
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy do prostokątnej formy o wymiarach 26 x 38 cm wyłożonej papierem (tylko dno) i pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 35minut.
Krem:
Serek mieszamy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego i śmietan-fixami. Ubitą śmietanę dodajemy do serka i delikatnie mieszamy.
Odkładamy 2 łyżki kremu do miseczki, pozostały krem dzielimy na 2 części, jedną część barwimy na zielono.
Z wody i cytryny przygotowujemy poncz.
Biszkopt wyjmujemy z blaszki, zdejmujemy papier i kroimy na 2 placki. Każdy placek nasączamy ponczem. Nakładamy na jeden biszkopt biały krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Na górę i boki tortu dajemy zielony krem, powierzchnię wyrównujemy i potem np. widelcem robimy na górze fakturę trawki. Ja dodatkowo delikatnie barwnikiem posypałam trawkę. Na trawce rysujemy białym kremem linie boiska (krem umieszczamy w rękawie cukierniczym z mała okrągłą końcówką). Na środku boiska kładziemy kulkę czekoladową imitującą piłkę. Z pałeczek czekoladowych robimy bramki i sklejamy je polewą (jeżeli nie mamy pałeczek czekoladowych to z roztopionej polewy na papierze do pieczenia robimy bramki, zostawiamy do stwardnienia i delikatnie umieszczamy w torcie).
SMACZNEGO!
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy do prostokątnej formy o wymiarach 26 x 38 cm wyłożonej papierem (tylko dno) i pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 35minut.
Krem:
Serek mieszamy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego i śmietan-fixami. Ubitą śmietanę dodajemy do serka i delikatnie mieszamy.
Odkładamy 2 łyżki kremu do miseczki, pozostały krem dzielimy na 2 części, jedną część barwimy na zielono.
Z wody i cytryny przygotowujemy poncz.
Biszkopt wyjmujemy z blaszki, zdejmujemy papier i kroimy na 2 placki. Każdy placek nasączamy ponczem. Nakładamy na jeden biszkopt biały krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Na górę i boki tortu dajemy zielony krem, powierzchnię wyrównujemy i potem np. widelcem robimy na górze fakturę trawki. Ja dodatkowo delikatnie barwnikiem posypałam trawkę. Na trawce rysujemy białym kremem linie boiska (krem umieszczamy w rękawie cukierniczym z mała okrągłą końcówką). Na środku boiska kładziemy kulkę czekoladową imitującą piłkę. Z pałeczek czekoladowych robimy bramki i sklejamy je polewą (jeżeli nie mamy pałeczek czekoladowych to z roztopionej polewy na papierze do pieczenia robimy bramki, zostawiamy do stwardnienia i delikatnie umieszczamy w torcie).
SMACZNEGO!
weranda