Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy
Brzoskwinie pokroić w paski, odkładając 2 połówki do dekoracji. Syrop z puszki wykorzystamy do nasączenia biszkoptów, którymi wykładamy spód i boki tortownicy. Rozpuszczamy żelatynę w kilku łyżkach gorącej wody, następnie ją schładzamy. Serki ucieramy z żółtkami i 2 łyżkami cukru pudru. Chłodną śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru, dodajemy do masy serowej. Całość delikatnie miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy do tortownicy. Wierzch tortu dekorujemy dwiema połówkami brzoskwiń i resztą biszkoptów. Tort wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. W szklance gorącej wody rozpuszczamy galaretkę pomarańczową, którą schładzamy i zalewamy wierzch tortu, który wkładamy do lodówki na pół godziny. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody i ostudzić. Tężejącą galaretkę cytrynową wylać na pomarańczową i tort ostudzić w lodówce.