anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort brzoskwiniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Torcik jest bardzo maślany, krem nie jest tłusty a smak kremu nie jest za słodki. Torcik zrobiłam dla mamy.

Tort brzoskwiniowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort brzoskwiniowy

Biszkopt

  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 1 budyń

Krem

 

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić zastępując cukrem, dodać mąkę przesianą z budyniem wymieszać i upiec w tortownicy 28 cm. W temperaturze 180 Stopni około 50 minut. Wystudzić i przekroić na 4 części. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Brzoskwinie odcedzić i pokroić w kostkę, do syropu dolać tyle wody aby razem było 500 ml i ugotować na nim budyń wystudzić i połączyć z masłem odłożyć 1/3 do dekoracji i dodać brzoskwinie. Kremem przełożyć biszkopty i udekorować odłożoną masą.
Tort brzoskwiniowy
po wystudzeniu biszkopt pokroić na równe blaty
Tort brzoskwiniowy
do kremu dodać brzoskwinie po odlozeniu kremu do dekoracji