Sposób przygotowania:
Tort budyniowy z owocami
Dno tortownicy o śr. 24cm wyłożyć biszkoptami. W 1/2 szkl. mleka rozrobić budynie, resztę mleka zagotować, stale mieszając wlewać rozrobione budynie. Gotować, aż masa zgęstnieje. Mieszając, trochę je przestudzić. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki. Brzoskwinie obrać ze skóry, również pokroić na małe cząstki. Osączyć na sicie. Wyłożone na dno formy biszkopty zalać porcją ciepłego budyniu. Następnie równomiernie rozłożyć wymieszane, pokrojone owoce. Pozostałe biszkopty posmarować dżemem i sklejać po dwa. Ułożyć na owocach. Na koniec całość zalać resztą budyniu. Wstawić na noc do lodówki, by całkowicie stężało. Całość udekorować owocami.