Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Tort cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Do garnuszka wsypać żelatynę, wlać 2 łyżki zimnej wody aby żelatyna napęczniała. Następnie dodać 4 łyżki gorącej wody i dokładnie wymieszać.

Tort cytrynowy

Składniki:

Tort cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Tort cytrynowy
Do garnuszka wsypać żelatynę, wlać 2 łyżki zimnej wody aby żelatyna napęczniała. Następnie dodać 4 łyżki gorącej wody i dokładnie wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w 800 ml gorącej wody, odłożyć do stężenia w chłodne miejsce. Do głębokiego naczynia wlać mleko, wsypać smietane w proszku i ciągle miksując ubić. Następnie wlać przestudzoną
żelatynę i sok z cytryny, miksować wszystko dokładnie jeszcze przez chwilę.Na pergamin dno tortownicy wsypać pokruszone herbatniki, wyłożyć ubitą śmietanę.
Następnie wyłożyć owoce, zalać galaretką. Odłożyć na 3 godziny do lodówki. Smacznego!:)

Tagi:

winogrona