Sposób przygotowania:
Tort czarno biały
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno dodać cukier stopniowo i ubić na lśniącą piankę,Dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sitko z kakao i wymieszać. Przelać ciasto do tortownicy o średnicy około 24 cm. Upiec w temp. 180 stopni około 40 minut.
Krem śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do śmietany bardzo dokładnie wymieszać.
Zimny biszkopt przekroić na 3 części i przełożyć kremem. Udekorować roztopioną polewą czekoladową.
Krem śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do śmietany bardzo dokładnie wymieszać.
Zimny biszkopt przekroić na 3 części i przełożyć kremem. Udekorować roztopioną polewą czekoladową.