Sposób przygotowania:
Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Na początku galaretkę wiśniową wsypujemy do kubka i zalewamy gorącą wodą i galaretkę agrestową w drugim kubku i zalewamy gorącą wodą. Następnie czekamy ok. 5 minutek aż galaretki ostygną. Kiedy galaretki ostygną robimy krem. Bierzemy blender lub zwykły mikser i duże naczynie, wlewamy zimne mleko i wsypujemy krem tiramisu Gellewe, miksujemy w blenderze lub zwykłym mikserze przez ok. 3 minuty. Następnie na biszkopt nakładamy krem (gdy zostanie trochę można zrobić jeszcze jeden tort lub deserki). Gdy nałożymy krem nalewamy na niego galaretkę wiśniową i następnie galaretkę agrestową (nie za dużo). Kroimy brzoskwinie w kosteczkę i kładziemy na galaretki, następnie brzoskwinie polewamy galaretką wiśniową i agrestową. Wstawiamy do lodówki na tyle czasu aż galaretka zgęstnieje (zrobi się) tak na ok. 30 min. Gdy wyciągniemy tort z lodówki ozdabiamy bitą śmietaną i owocami. Na koniec tarkujemy czekoladę i posypujemy tort z wierzchu. Smacznego :)
julcia12437
edytaha
Możesz sprawdzić wchodząc w swój profil
julcia12437
Dziękuję Ci :)
gusia1000