julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszny tort z kremem tiramisu, galaretką wiśniową i agrestową, brzoskwiniami, kiwi i bitą śmietaną. Mniam :)

Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą

 

  • Składniki:
  • biszkopt Tortowy DAN CAKE
  • 3 połówki brzoskwiń w puszce + 2 brzoskiwie
  • bita śmietana PRESIDENT
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1/2 kiwi
  • 2 kostki czekolady gorzkiej ALPEN GOLD
  • Krem:
  • 375 ml zimnego mleka
  • Krem Tiramisu 150 g GELLEWE

Sposób przygotowania:

Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Na początku galaretkę wiśniową wsypujemy do kubka i zalewamy gorącą wodą i galaretkę agrestową w drugim kubku i zalewamy gorącą wodą. Następnie czekamy ok. 5 minutek aż galaretki ostygną. Kiedy galaretki ostygną robimy krem. Bierzemy blender lub zwykły mikser i duże naczynie, wlewamy zimne mleko i wsypujemy krem tiramisu Gellewe, miksujemy w blenderze lub zwykłym mikserze przez ok. 3 minuty. Następnie na biszkopt nakładamy krem (gdy zostanie trochę można zrobić jeszcze jeden tort lub deserki). Gdy nałożymy krem nalewamy na niego galaretkę wiśniową i następnie galaretkę agrestową (nie za dużo). Kroimy brzoskwinie w kosteczkę i kładziemy na galaretki, następnie brzoskwinie polewamy galaretką wiśniową i agrestową. Wstawiamy do lodówki na tyle czasu aż galaretka zgęstnieje (zrobi się) tak na ok. 30 min. Gdy wyciągniemy tort z lodówki ozdabiamy bitą śmietaną i owocami. Na koniec tarkujemy czekoladę i posypujemy tort z wierzchu. Smacznego :)
Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Produkty potrzebne do przygotowania tego smacznego torcika
Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Mleko wlewamy do naczynia i wsypujemy krem tiramisu i miksujemy
Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Biszkopt smarujemy zrobionym kremem tiramisu
Tort z kremem, galaretką, owocami i bitą
Na krem tiramisu nakładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie