Sposób przygotowania:
tort czekoladowo-chalwowy
ciasto
jajka ubic mikserem dodajac po troche cukru
nastepnie dodac make wymieszana z proszkiem i kakao
dodac olej
wylac na natuszczona blache
piec ok 25 minut w temp 170
krem czekoladowy:
zoltka ubic na parze z cukrem
maslo roztrzepac mikserem
dodawac po trochu zoltek do puszystego masla
nastepnie zetrzec czekolade
dac kakao i czekolade na koncu dac kieliszek wodki wymieszac
krem chalwowy:
maslo utrzec
do utartego masla dawac po trochu budyniu
gdy wkrecimy caly pokruszyc chalwe wkrecic do kremu
nastepnie ptrzekroic ciasto na cienkie placki
przekladac raz jednym raz drugim kremem
jajka ubic mikserem dodajac po troche cukru
nastepnie dodac make wymieszana z proszkiem i kakao
dodac olej
wylac na natuszczona blache
piec ok 25 minut w temp 170
krem czekoladowy:
zoltka ubic na parze z cukrem
maslo roztrzepac mikserem
dodawac po trochu zoltek do puszystego masla
nastepnie zetrzec czekolade
dac kakao i czekolade na koncu dac kieliszek wodki wymieszac
krem chalwowy:
maslo utrzec
do utartego masla dawac po trochu budyniu
gdy wkrecimy caly pokruszyc chalwe wkrecic do kremu
nastepnie ptrzekroic ciasto na cienkie placki
przekladac raz jednym raz drugim kremem
yola
Jojo
misia53
Anula