Sposób przygotowania:
Tort czekoladowo-kawowy
Przygotować ciasto. Piec 30 minut, ostudzić, przekroić na 3 krążki.
Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Budyń ugotować w 500 ml mleka z 5 łyżkami cukru i kawą rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody. Dodać do niego Żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i gęstniejącym przełożyć warstwy biszkoptu. Całość posmarować czekoladą.
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę zagotować, połączyć z czekoladą, ostudzić i gęstniejącą posmarować dekoracyjnie tort. Można udekorować płatkami migdałów.
Czas oczekiwania: 2 godziny
Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Budyń ugotować w 500 ml mleka z 5 łyżkami cukru i kawą rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody. Dodać do niego Żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i gęstniejącym przełożyć warstwy biszkoptu. Całość posmarować czekoladą.
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę zagotować, połączyć z czekoladą, ostudzić i gęstniejącą posmarować dekoracyjnie tort. Można udekorować płatkami migdałów.
Czas oczekiwania: 2 godziny
ati