anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort czekoladowo orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny torcik a wykorzystanie krokantu polecam wszystkim jest dość drogi Ale bardzo dobry i wydajny.

Tort czekoladowo orzechowy

Składniki:

Tort czekoladowo orzechowy

 

  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 100 g krokantu orzechowego
  • 100 g wiórków czekoladowych

 

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowo orzechowy
Jaja ubić z cukrem mikserem na delikatną masę, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i z kakao. Wymieszać dokładnie i upiec w temperaturze 180 stopni około 40 minut w tortownicy o średnicy 24 cm. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na 4 części. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem podzielić na 2 części do jednej części dodać krokant orzechowy a do drugiej czekoladę i wymieszać. Masami przełożyć biszkopty i udekorować.