Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy wg Justyna92
Biszkopt orzechowy:
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka , orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Biszkopt z czekoladą :
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i zetrzeć czekoladę - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Masa:
2 szklanki mleka zagotować, a w 1 szklance mleka rozmieszać budynie i żółtka - wlać na gotujące się mleko i mieszać do zgęstnienia. Ostudzić.W małej ilości wody rozpuścić kawę i ostudzić. Gorzką czekoladę roztopić można dodać troszkę mleka - ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać ziemny budyń - utrzeć. Podzielić masę na 2 części. Ostygniętą czekoladę wymieszać z jedną częścią masy. Do do drugiej części masy dodać rozpuszczoną kawę i 2-3 łyżeczki spirytusu.
Przekładanie:
Na biszkopt orzechowy wykładamy cześć masy kawowej przykrywamy biszkoptem czekoladowym następnie wykładamy drugą część masy kawowej.Na wierzch i boki tortu wykładamy masę czekoladową. NA końcu dekorujemy tort.
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka , orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Biszkopt z czekoladą :
Białka ubić cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i zetrzeć czekoladę - delikatnie wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 25cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 15-20 minut.
Masa:
2 szklanki mleka zagotować, a w 1 szklance mleka rozmieszać budynie i żółtka - wlać na gotujące się mleko i mieszać do zgęstnienia. Ostudzić.W małej ilości wody rozpuścić kawę i ostudzić. Gorzką czekoladę roztopić można dodać troszkę mleka - ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać ziemny budyń - utrzeć. Podzielić masę na 2 części. Ostygniętą czekoladę wymieszać z jedną częścią masy. Do do drugiej części masy dodać rozpuszczoną kawę i 2-3 łyżeczki spirytusu.
Przekładanie:
Na biszkopt orzechowy wykładamy cześć masy kawowej przykrywamy biszkoptem czekoladowym następnie wykładamy drugą część masy kawowej.Na wierzch i boki tortu wykładamy masę czekoladową. NA końcu dekorujemy tort.
zbysiowa
Justyna92
I jest :))
Pozdrawiam :)