Sposób przygotowania:
Tort czekoladowo-orzechowy z powidłami
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół Masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Wkładka: Ubic sztywna pianę z białek, pod koniec dodać łyżkę cukru. Utrzec żółtka z resztą cukru, połaczyć z resztą składników i ostrożnie wymieszać. Piec 20-30 minut. Przełozenie: Biszkopt+powidła+masa+wkładka+powidła+masa+biszkopt+masa