anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort czekoladowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam robić tort robię ich naprawdę sporo chciała bym się podzielić przepisami z wami chociaż na kilka z nich.

Tort czekoladowo-truskawkowy

Składniki:

Tort czekoladowo-truskawkowy

 

  • Biszkopt duży
  • 9 jaj
  • 2 szkl mąki
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mały biszkopt
  • 5 jaj
  • 1 szkl mąki
  • 1 /2 budyniu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. cukru
  • Krem
  • 1 l mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 100 g wiórków czekoladowych
  • 3 margaryny
  • 300 g cukru pudru
  • truskawki świeże 500 g

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowo-truskawkowy
Biszkopt duży Białka oddzielić od żółtek , białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i z budyniem dokładnie wymieszać. Wylać do dużej tortownicy i upiec . Tak samo zrobić z małym biszkoptem po wystudzeniu pokroić każdy z nich na 3 części. Krem Na mleku ugotować budyń i wystudzić, margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem, do utartej margaryny dodawać po łyżce budyń i ucierać. Dodać obrane i pokrojone truskawki oraz wiórki czekoladowe, wymieszać. Przygotowanym kremem przełożyć biszkopty .Na duży tort ułożyć mały i udekorować według uznania.

Tagi:

biszkopt