Sposób przygotowania:
Tort czekoladowyPrzygotowanie ciasta
Do pokrojonego masła dodajemy cukier kryształ i trzcinowy.
Wszystkie suche składniki mieszamy razem i dodajemy do masła, całość ucieramy do momentu utworzenia się grudek, nie ucieramy do gładkości.
Do maślanki dodajemy jajka, wanilię i dokładnie mieszamy.
Do suchych składników wlewamy maślankę i cały czas ucieramy tym razem do gładkości.
Ciasto przelewamy do dwóch tortownic o średnicy 28 cm, pieczemy około 45-60 minut w 175*C, do tak zwanego suchego patyka.
Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwie części.
Sposób przygotowania masy
Masło ucieramy do puszystości z cukrem pudrem, dodajemy serek, sól i wanilię.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali, porcjami dodajemy do serka cały czas miksując.
Gotową masą przekładamy placki, dekorujemy według własnego gustu.
gosia56
Justi2401
Bo
Dziękuję Justynko :-)
monikaT83
Bo
Dzięki bardzo Moniczko :*