Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy
ciasto: cukier, masło, cukier waniliowy podgrzewamy w rondelku; do naczynia wbijamy żółtka, mąkę wsypujemy i proszek do pieczenia i wszystko ucieramy. następnie przelewamy z rondelka do naczynia. Z białek ubijamy pianę dodajemy do niej sól i dodajemy do naczynia. Na końcu dodajemy bakalie. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 min w 180 C. Wyciągamy, stawiamy do ostygnięcia. Przekrawujemy na kilka części. Przekładamy masą. Polewamy z wierzchu polewą. masa: jaja utrzeć z cukrem ubić na parze (podobnie jak na ciasto biszkoptowe) i ostudzić. Tłuszcz utrzeć, dodawać po łyżce ubitej jaja nie przerywać ucierania, aż masa będzie jednolita i pulchna. polewa: zagotować w niewielkim garnuszku masło, kakoao i dokładnie rozmieszać a następnie podgrzać. Polewać wypieki gdy polewa jest letnia. Polewa wystarcza na tort średniej wielkości lub ciasto w foremce 24x40cm.
luna
caroline1983
Przepis na ciasto to przepis na murzynka - napisany bardzo niedokładnie, mase z tłuszczu trzeba dokładnie mieszać do całkowitego rozpuszczenia a potem wystudzić o czym nie ma ani słowa. Bakalii w tym cieście tez nie widze.
Po przeczytaniu dochodze do wniosku ze to skopiowane bo osoba umiejaca upiec murzynka nie pisałaby takich bzdur, a zdjecie dobrane jak leci.
elzbieta8960