Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy
Biszkopt: Jajka ubic z cukrem na parze na gesta puszysta mase.Zdjac z ognia,przestudzic.Wymieszac ze stopniowo dodawana maka i proszkiem do pieczenia.Ciasto przelozyc do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta tortownicy.Piec w temp.180°C przez 30 minut. Krem: Maslo utrzec do bialosci.Zoltka i cukier utrzec z roztopiona i przestudzona czekolada,polaczyc z maslem. Poncz: Wszytskie skladniki wymieszac. Ostudzony biszkopt przekroic na trzy czesci i nasaczyc ponczem.Jeden krazek ciasta posmarowac kremem nakryc drugim krazkiem,posmarowac druga porcja kremu,nakryc pozostalym krazkiem biszkoptowym.Pozostalym kremem posmarowac wierzch i boki tortu.Udekorowac wedlug uznaniadocisnac
misia14