Sposób przygotowania:
Tort Dla Ciebie
Sposób przygotowania: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Ubite białka delikatnie wymieszać z utartymi żółtkami. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z wodą i olejem, a następnie z masą jajeczną. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy o śr. 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min. Piekarnik gazowy: temp. 180˚ C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180˚ C (nie powinien być podgrzany) Śmietankę mocno schłodzić i ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Wystudzony biszkopt przekroić na połowę, przełożyć przygotowana masą śmietankową. Polewę z białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Wierzch tortu polać polewą. Po zastygnięciu, rozpuścić polewę deserową, przelać do papierowej tutki, udekorować boki tortu. Ozdobny napis i serduszka wykonać pisakami cukrowymi.
Gość
PaniTereska
Lubisiu, do wykonania tego przepisu konieczne są produkty Dr. Oetkera. Tworząc moje przepisy opieram się właśnie na tych składnikach. Dlatego są one nieodłączną częścią moich wypieków.
Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w wypiekaniu :)
Gość
mirella3