Sposób przygotowania:
Paszteciki serowe z fetą i kminkiemETAP 1:
Serek topiony roztopić nad kąpielą wodną z paroma łyżkami mleka, wystudzić. Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą. Wbić jajka, wlać pozostałe mleko i serek topiony. Wyrobić gładkie, odchodzące od dłoni ciasto. Odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
ETAP 2:
Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko na stolnicy oprószonej mąką, pokroić w paski. Każdy pasek posypać pokruszoną fetą, zwinąć w rulonik.
ETAP 3:
Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić na kolejne 15 min.
ETAP 4:
Każdy pasztecik posmarować rozkłóconym białkiem, posypać kminkiem. Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję bardzo, znikają szybciutko :)