Sposób przygotowania:
Tort figowy
1.Migdał)- sparzyć, obrać ze skórki, osuszyć, zetrzeć na tarce,
2.Figi umyć, zalać wrzątkiem, a następnie pokroić w drobną kostkę.
3.Czekoladę zetrzeć na tarce.
4.Jajka utrzeć z cukrem pudrem, starto czekoladą i aromatem do
ciast, a następnie połączyć z migdałami i figami.
5.Przełożyć do tortownicy posmarowanej KASIĄ i posypanej tartą
bułką. Upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C.
6.Zimny placek przekroić poziomo na dwie części.
7.Przygotować krem: Figi zemleć. KASIE utrzeć z cukrem, dodając
kolejno żółtka, rum, aromat pomarańczowy. Dodać zmielone figi
i starannie wymieszać.
8.Krążki ciasta przełożyć kremem. Wierzch polać Lukrem cytrynowym.
2.Figi umyć, zalać wrzątkiem, a następnie pokroić w drobną kostkę.
3.Czekoladę zetrzeć na tarce.
4.Jajka utrzeć z cukrem pudrem, starto czekoladą i aromatem do
ciast, a następnie połączyć z migdałami i figami.
5.Przełożyć do tortownicy posmarowanej KASIĄ i posypanej tartą
bułką. Upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C.
6.Zimny placek przekroić poziomo na dwie części.
7.Przygotować krem: Figi zemleć. KASIE utrzeć z cukrem, dodając
kolejno żółtka, rum, aromat pomarańczowy. Dodać zmielone figi
i starannie wymieszać.
8.Krążki ciasta przełożyć kremem. Wierzch polać Lukrem cytrynowym.