Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort galaretkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, kolorowy, owocowy;)

Tort galaretkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tort galaretkowy

 

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • Galaretka zielona
  • Galaretka żółta
  • Galaretka czerwona
  • Puszka brzoskwiń

 

 

Sposób przygotowania:

Tort galaretkowy
Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylać na głęboki talerz i zostawić do stężenia. Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna i puszysta. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki pociąć na kwadraty i sypac je do śmietany. Wymieszać. Biskzopty przełożyć smietaną. Na wierzhu ułożyć brzoskwinie.
Tort galaretkowy
Etap 1

Tagi:

jajko jajka mak