Sposób przygotowania:
Tort Hello Kitty
Najlepiej zrobić z własnego ulubionego przepisu biszkopt z 5 jaj o śr. 26 cm(taki był u mnie).Ostygnięty kroimy na 3 blaty.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy przez chwilę ,dodajemy zagęstniki i cukier.Na średnich obrotach ubijamy do pożądanej konsystencji.Pod koniec miksowania dodajemy serek o temperaturze pokojowej i odkładamy 1/3 do dekoracji..Osączone, pokrojone brzoskwinie mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną i przekładamy blaty biszkoptowe.
Czysty krem dzielimy na porcje do małych miseczek i odpowiednio zabarwiamy .Warto sobie naszkicować obrazek i potem dopiero dekorować.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy przez chwilę ,dodajemy zagęstniki i cukier.Na średnich obrotach ubijamy do pożądanej konsystencji.Pod koniec miksowania dodajemy serek o temperaturze pokojowej i odkładamy 1/3 do dekoracji..Osączone, pokrojone brzoskwinie mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną i przekładamy blaty biszkoptowe.
Czysty krem dzielimy na porcje do małych miseczek i odpowiednio zabarwiamy .Warto sobie naszkicować obrazek i potem dopiero dekorować.
marietta