Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tort hiszpański

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kremówkę ubić, dodać pod koniec cukier puder, cukier waniliowy i pokrajaną

Tort hiszpański

Składniki:

Tort hiszpański

 

  • 3 podkłady bezowe
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 20 dag cukru pudru
  • 1/2 laski wanilii
  • cukier waniliowy
  • 30 dag różnych konfitur

Sposób przygotowania:

Tort hiszpański
Kremówkę ubić, dodać pod koniec cukier puder, cukier waniliowy i pokrajaną wanili. Ulożyć podkłady bezowe, przełożyć je bitą śmietaną oraz konfiturami. Torty hiszpańskie doczekały się kilku wersji. Oprócz tego na bezach popularny jest też ten na okrągłych ciastkach biszkoptowych.