Sposób przygotowania:
Tort jabłkowo -śmietanowy
Ubijamy żółtka z cukrem na puch. Ubijamy białka ze szczypta soli na sztywno . Łączymy ze sobą i delikatnie mieszamy . Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy Formę okrągłą smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą i przekładamy ciasto biszkoptowe Pieczemy 25 minut w 180 stopniach . Ostudzony biszkopt kroimy na trzy krążki . Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce odciskamy z soku. Przesmażamy jabłka w garnku , dodajemy cukier – tyle ile uważamy trzeba smakować jabłuszka. Kiedy jabłka nam się wysmażą wtedy w 200 ml wody rozpuszczamy galaretki i wlewamy do jabłuszek , mieszamy do połączenia . Do tortownicy wkładamy folię spożywczą , kładziemy pierwszy placek biszkoptowy, wykładamy jabłka z galaretką na to kładziemy ubitą śmietanę ze śmietan fiksem . Przykładamy drugim plackiem biszkoptowym i znowu jabłka i śmietana . Zakrywamy trzecim plackiem biszkoptowym i na wierzch śmietana ubita . Posypujemy czekoladowymi chrupkami .