Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z musem brzoskwiniowym
Biszkopt - Ubijamy pianę z białek dodajemy żółtka i cukier ucieramy, następnie dodajemy olej. Na koniec delikatnie wmieszać proszek z mąką. Wylewamy ciasto do blaszki ( tortownice ) o średnicy 28 cm i pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Pieczemy razem ( lub osobno ) 4 blaty ciasta biszkoptowego
Masa śmietanowa - rozpuszczamy żelatynę w podgrzanym mleku studzimy. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy ostudzone mleko - mieszamy na koniec dodajemy pokrojone galaretki.
Mus - miksujemy brzoskwinie, podgrzewamy wsypujemy galaretkę.
Przełożenie tortu - Biszkopt - 1/2 masy śmietanowej - biszkopt - tężejący mus - biszkopt - 1/2 masy śmietanowej - biszkopt Odkładamy do zastygnięcia.
Gotowy tort dekorujemy ubitą kremówką z dodatkiem żelatyny, używając pod koniec do kremówki barwnika.
Masa śmietanowa - rozpuszczamy żelatynę w podgrzanym mleku studzimy. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy ostudzone mleko - mieszamy na koniec dodajemy pokrojone galaretki.
Mus - miksujemy brzoskwinie, podgrzewamy wsypujemy galaretkę.
Przełożenie tortu - Biszkopt - 1/2 masy śmietanowej - biszkopt - tężejący mus - biszkopt - 1/2 masy śmietanowej - biszkopt Odkładamy do zastygnięcia.
Gotowy tort dekorujemy ubitą kremówką z dodatkiem żelatyny, używając pod koniec do kremówki barwnika.
zbysiowa
marietta