Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy 3
Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka . Dodaj mąkę z mieszaną z proszkiem do pieczeniai lekko wymieszaj na końcu dodaj kakao Przełożyłam do formy okrągłej piekłam 25 minut w 170 stopniach . Biszkopt zostawiłam na następny dzień . Pokroiłam go na trzy krążki. Śmietanę ubiłam przełożyłam krążki . Do1/4 litra śmietany dodałam barwnik pomarańczowy i udekorowałam tort posypałam kuleczkami cukierniczymi. Starłam czekoladę białą i z orzechami wymieszałam i obsypałam tot na około. Gotowe . Wstawiłam do lodówki po 4 godzinach podałam na deser :)
gosia56
jakos ja nie potrafię upiec biszkoptu na tort z 6 jajek zeby mozna było go jeszcze przekroić na 3 i czas pieczenia cienki biszkopt piekę 20 minut ty na tort 25 minut czy to możliwe?
lalunia
Możliwe piekę w największej tortownicy jaka mam :)
marietta
lalunia
Tak smakowity śmietana jest super smaczna
iwa643
do śmietany nic nie dodałaś fixa ,żelatyny itp . Też mam zamiar zrobić tort śmietanowy i zastanawiam się ...")
lalunia
iwa643 masz racje zapomniałam o fix do śmietany dodałam 3 paczuszki do litra śmietany nie zapomnij o tym
2milutka
Mnie też tu cos nie pasuje...sama śmietana się" rozlezie" moim zdaniem musi być użyta żelatyna lub chociaż śmietan fiksy...
lalunia
dodałam śmietan fiksy 3