Sposób przygotowania:
Tort kokosowo-ananasowy
Białka ubić ze szczyptą soli. Wsypać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać do tortow- nicy i piec 30 min w 160°C.
Przygotować krem: budyń ugotować na soku z ananasa, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce wystu- dzonego budyniu. Ananas pokroić w kostkę. Posypka: masło rozpuścić z cukrem pudrem, podsmażyć wiórki.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Jeden placek posmarować połową kremu i posypać ananasem. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą kremu. Oprószyć kokosem.
Przygotować krem: budyń ugotować na soku z ananasa, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce wystu- dzonego budyniu. Ananas pokroić w kostkę. Posypka: masło rozpuścić z cukrem pudrem, podsmażyć wiórki.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Jeden placek posmarować połową kremu i posypać ananasem. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą kremu. Oprószyć kokosem.