jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Tort kokosowo- cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

śmietankowo- kefirowy torcik

Tort kokosowo- cytrynowy

Składniki:

Tort kokosowo- cytrynowy

 

  • 2 galaretki cytrynowe
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 50dag kefiru
  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • 3/4 szklanki cukru
  • biszkopty

Sposób przygotowania:

Tort kokosowo- cytrynowy
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić.

Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut.

Śmietanę ubić z cukrem.

Wiórki połaczyć z galaretką i śmietaną.

W tortownicy ułożyć biszkopty.

Na biszkopty wyłożyć masę.

Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Tagi:

biszkopt