Sposób przygotowania:
Tort komunijny księga
Upiec 3 biszkopty z dużej blasze i jeden w mniejszej. Wystudzić i w razie potrzeby ściąć noże strunowym nierówności. Mniejszy biszkopt przeciąć wzdłuż na pół a jeden duży w poprzek na pół. Każdy biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń rozrobionym z wodą. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Truskawki umyć, odszypułkować. Brzoskwinie i truskawki pokroić ale osobno. Pierwszy placek ułożyć na tacy lub tak jak u mnie na podkładce na ciasta i rozsmarować porcję śmietany. Na śmietanie rozsypać część brzoskwiń. Przykryć drugim dużym biszkoptem i ponownie posmarować śmietaną. Na śmietanę tym razem położyć truskawki. Następnie położyć paski mniejszego biszkoptu tak aby nie dotykały do siebie i posmarować je śmietaną i posypać brzoskwiniami. Na koniec połówki dużego biszkoptu nałożyć od brzegów do środka aby pomiędzy nimi była wolna przestrzeń. Tak złożony tort posmarować śmietaną, dookoła zrobić wzorek i udekorować górę tortu perełkami i zrobić napis z roztopionej czekolady. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin.
iziona
2milutka
zewa
Dzięki. Co do śmietany było okey, padła mi dekoracja. W razie robienia tortu na inne okazje z tego typu dekoracją dodam żelatynę i na pewno nie będzie porażki.
zewa
Dzięki Agatko, padnięta jestem ale już po wszystkim :)