Sposób przygotowania:
Tort Komunijny Śmietankowy Raj
PRZYGOTOWANIE BAZY BISZKOPTOWEJ:
Diamant sponge mix wymieszać z jajkami 0,30kg i wodą 0,10 kg i następnie ubijać około 5-7 minut na szybkich obrotach przy użyciu ubijaczki. Gotową masę przełożyć do tortownicy prostokątnej umieszczonej na blasze cukierniczej. Następnie wypiekać w temperaturze 180 C przez 30 minut. Wypieczony biszkopt obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE NAKROPKI WANILIOWEJ:
Do garnka wsypać cukier kryształ 0,24 kg , cukier waniliowy 0,02 kg i dolać wody 0,40 kg wszystkie składniki zamieszać i wstawić na ogień aż do zagotowania gdy się zagotują odstawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE KREMU SMIETANKOWEGO:
Diament krem renata 0,45 kg wymieszać z zimną wodą 1,50kg i dolać śmietankę 0,22kg wszystkie te składniki ubijać na szybkich obrotach około 4 minut. Biszkopt przekroić na 3 częśći , spód nasączyć nakropka waniliową , wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego i rozsmarować równomiernie . Następnie położyć drugą i trzecia warstwę przekładając kremem. Wierz tortu nakropić i rozsmarować warstwę kremu.Pozostałym kremem obłożyć starannie boki tortu. Przygotowany tort wstawić na około 2 godziny do lodówki . Schłodzony tort obłożyć cienko np wiórkami kokosowymi lub migdałami.
Diamant sponge mix wymieszać z jajkami 0,30kg i wodą 0,10 kg i następnie ubijać około 5-7 minut na szybkich obrotach przy użyciu ubijaczki. Gotową masę przełożyć do tortownicy prostokątnej umieszczonej na blasze cukierniczej. Następnie wypiekać w temperaturze 180 C przez 30 minut. Wypieczony biszkopt obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE NAKROPKI WANILIOWEJ:
Do garnka wsypać cukier kryształ 0,24 kg , cukier waniliowy 0,02 kg i dolać wody 0,40 kg wszystkie składniki zamieszać i wstawić na ogień aż do zagotowania gdy się zagotują odstawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE KREMU SMIETANKOWEGO:
Diament krem renata 0,45 kg wymieszać z zimną wodą 1,50kg i dolać śmietankę 0,22kg wszystkie te składniki ubijać na szybkich obrotach około 4 minut. Biszkopt przekroić na 3 częśći , spód nasączyć nakropka waniliową , wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego i rozsmarować równomiernie . Następnie położyć drugą i trzecia warstwę przekładając kremem. Wierz tortu nakropić i rozsmarować warstwę kremu.Pozostałym kremem obłożyć starannie boki tortu. Przygotowany tort wstawić na około 2 godziny do lodówki . Schłodzony tort obłożyć cienko np wiórkami kokosowymi lub migdałami.
msewka