piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Tort Komunijny Śmietankowy Raj

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny na urodziny , Śluby i inne uroczystośći.

Tort Komunijny Śmietankowy Raj

Składniki:

Tort Komunijny Śmietankowy Raj

 

  • Przygotowanie Bazy Biszkoptowej

 

  • 0,50kg Diamant Sponge Mix
  • 0,30kg jajka
  • 0,10kg woda
  • Przygotowanie nakropki waniliowej

 

  • 0,40kg wody
  • 0,24kg cukier krysztal
  • 0,02kg cukier waniliowy

 

  • Przygotowanie kremu śmietankowego
  • 0,45kg diamant krem śmietanka
  • 1.50kg woda zimna
  • 0,22kg śmietanka 30%

 

Sposób przygotowania:

Tort Komunijny Śmietankowy Raj
PRZYGOTOWANIE BAZY BISZKOPTOWEJ:
Diamant sponge mix wymieszać z jajkami 0,30kg i wodą 0,10 kg i następnie ubijać około 5-7 minut na szybkich obrotach przy użyciu ubijaczki. Gotową masę przełożyć do tortownicy prostokątnej umieszczonej na blasze cukierniczej. Następnie wypiekać w temperaturze 180 C przez 30 minut. Wypieczony biszkopt obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE NAKROPKI WANILIOWEJ:
Do garnka wsypać cukier kryształ 0,24 kg , cukier waniliowy 0,02 kg i dolać wody 0,40 kg wszystkie składniki zamieszać i wstawić na ogień aż do zagotowania gdy się zagotują odstawić do wystygnięcia.
PRZYGOTOWANIE KREMU SMIETANKOWEGO:
Diament krem renata 0,45 kg wymieszać z zimną wodą 1,50kg i dolać śmietankę 0,22kg wszystkie te składniki ubijać na szybkich obrotach około 4 minut. Biszkopt przekroić na 3 częśći , spód nasączyć nakropka waniliową , wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego i rozsmarować równomiernie . Następnie położyć drugą i trzecia warstwę przekładając kremem. Wierz tortu nakropić i rozsmarować warstwę kremu.Pozostałym kremem obłożyć starannie boki tortu. Przygotowany tort wstawić na około 2 godziny do lodówki . Schłodzony tort obłożyć cienko np wiórkami kokosowymi lub migdałami.

Tagi:

jajko jajka