Sposób przygotowania:
Tort kremowy
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na pół.Nasączyć herbatą z cukrem.
Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć biszkopt jasnym kremem.Wierzch posmarować ciemnym kremem.Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu.Boki przyozdobić perełkami.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć biszkopt jasnym kremem.Wierzch posmarować ciemnym kremem.Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu.Boki przyozdobić perełkami.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.